Ny behandling

Idag fick jag information om cytostatika i tablettform och nu är de första tre tabletterna svalda efter måltid. Nu räknas inte aktiva substansen i milligram längre utan i hela gram men sköterskans lugnande besked var att de flesta får små biverkningar. Torra händer och fötter låter inte så farligt men diarréer vill jag absolut inte ha. Röntgen och läkarbesök blir med samma intervall som tidigare varannan månad.

Min cancertumör upptäcktes efter att den tryckte på en gallgång i bukspottkörteln så att galla trycktes ut i blodet och huden blev gul, röntgen visade då på en tumör. Tidigare varningstecken fanns men jag förstod inte signalen att diarréer kunde vara resultatet av en växande tumör. Det är lätt att avfärda vanliga symptom som övergående med med stigande ålder bör man kolla även små signaler närmare.

Hoppas att natten och morgondagen blir lugna utan större biverkningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *