Domedagen

Läkarbesök med föregående röntgenundersökning varannan månad kallar jag domedagen eftersom jag får en ny dom varje gång. 

Idag blev beskedet att metastasen i levern har växt och jag ska byta behandling. Dramatiskt, ja men det är ingen dödsdom utan det finns fortfarande hopp om att stoppa tillväxten eller att bli frisk från cancern.

Den fortsatta behandlingen blir med tabletter morgon och kväll och blodprov var tredje vecka vilket ger mig ett betydligt friare liv än tidigare utan att passa diverse tider för upprepade behandlingar på sjukhuset. Domedagen återkommer dock som vanligt varannan månad.

Efter läkarbesöket åt jag svampsoppa i matsalen vid seniorboendet, där träffade jag en person som växte upp i samma by där jag bodde som barn. Pratet handlade om gamla tider och grannar som bodde runtom men efter någon timme vid uppbrottet visade det sig att personen inte kunde hitta hem till sitt boende utan vägvisning. Vi hade träffats tidigare och då pratat om personens tidigare fågelintresse tillsammans med några flera i salen och det var intressant och bra fram till uppbrottet då orienteringen hem blev för svår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *